Pri zrážke s osobným autom sa ťažko zranil 30-ročný motorkár

27.08.2013 Čadca

Krásno nad Kysucou 27. augusta (TASR) – Ťažké zranenia utrpel dnes dopoludnia na ceste I/11 v katastri Krásna nad Kysucou (okres Čadca) 30-ročný motocyklista pri zrážke s osobným autom Fiat Doblo. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru (PZ) v Žiline Jana Balogová.

Pri prechádzaní prehľadnej mierne ľavotočivej zákruty v miernom stúpaní zašiel podľa nej 58-ročný vodič s autom za pravý okraj vozovky a začal sa otáčať cez cestu I/11 smerom na Čadcu. „Pri manévri otáčania prehliadol zo smeru od Čadce motocyklistu, čím mu nedal prednosť v jazde. Motocyklista napriek brzdeniu nedokázal zrážke zabrániť. Po náraze spadol na vozovku a narazil do ľavého boku vozidla Fiat. Pri dopravnej nehode utrpel ťažké zranenia s doposiaľ nespresnenou dobou liečenia. Alkohol u vodiča Fiatu nezistili, u motocyklistu nariadili odber krvi,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Doplnila, že hmotnú škodu na vozidlách odhadli zhruba na 5000 eur. „Prípad na mieste prevzala vyšetrovateľka, ktorá začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Okolnosti dopravnej nehody, ako aj miera zavinenia sú predmetom vyšetrovania,“ dodala Balogová.
 

Vyberte región